24 май 2016г.
Във вестник "Учителско дело"


19 януари 2015 г.
Във вестник "Учителско дело"


28 май 2012 г.
Във вестник "Учителско дело"

6 юни 2011 г.
Във вестник "Учителско дело"

11 януари 2016г.


Във вестник "Учителско дело"
16 януари 2014
Столичната ЦДГ № 167 „Малкият принц” се включи в благородна инициатива!

1-401-1

 

Във в-к Учителско дело 13.01.2014

Във в-к Учителско дело 13.01.2014 г.

В навечерието на най-светлите християнски празници – деца, родители и учители от столичната ЦДГ № 167 „Малкият принц” участваха в благородна дарителска инициатива в помощ на пострадалия при инцидент седемгодишен Цветомир от град Сливен. Идеята за събиране на средства за пострадалото момче е на директорката на детската градина Иванка Александрова, която е сред добрите социални партньори на Синдиката на българските учители, носител на високия приз „Учител на годината – 2011”.
„Всяка година нашите възпитаници участват в благотворителен базар под мотото „Направи добро – дари дете в нужда” и изготвят пъстро украсени традиционни български сувенири, сурвакници и коледна украса по групите. Средствата от тези мероприятия насочваме към деца от страната, които се нуждаят от помощ и подкрепа. По този начин ние възпитаваме малчуганите от ЦДГ № 167 в човеколюбие, състрадателност, взаимопомощ, милосърдие и доброта. Успяхме с децата да посетим Дома за незрящи хора, който е в непосредствена близост до детската градина и така зарадвахме всички с празнични песни и стихотворения. В днешното време на криза и дефицит на ценности, успяваме да се преборим с предизвикателствата и да инвестираме в най-ценното, в децата – бъдещето на България. Уверени сме, че чрез добрия пример готвим децата за живота, да бъдат отговорни и достойни граждани” – заключи директорката Иванка Александрова.
Чрез различни игрови и възпитателни дейности учителите от детската градина се стремят да приобщават децата към националните и общочовешки добродетели, българските традиции и културни ценности. По идея на Лидия Борисова, учител и председател на организацията на СБУ в ЦДГ № 167 всяка година се провеждат празнични творчески ателиета, където възпитаниците от 8-те групи: „Мечо Пух”, „Щурче”, „Детелина”, „Слънце”, „Карлсон”, „Бъни”, „Звънче” и „Смехорани” разширяват знания, умения и творчески заложби като участват в благородни каузи под мотото „Направи добро – дари дете в нужда”.
1-401-2
Димитринка ХРИСТОВА