29 юни 2021г.
Как една детска градина насърчава интереса к
ъм четенето?

към цялата статия


24 май 2019г.
Детска градина учи децата на родолюбие

към цялата статия24 май 2016г.
Във вестник "Учителско дело"


19 януари 2015 г.
Във вестник "Учителско дело"


28 май 2012 г.
Във вестник "Учителско дело"

6 юни 2011 г.
Във вестник "Учителско дело"

11 януари 2016г.


Във вестник "Учителско дело"
16 януари 2014
Столичната ЦДГ № 167 „Малкият принц” се включи в благородна инициатива!

1-401-1

 

Във в-к Учителско дело 13.01.2014

Във в-к Учителско дело 13.01.2014 г.

В навечерието на най-светлите християнски празници – деца, родители и учители от столичната ЦДГ № 167 „Малкият принц” участваха в благородна дарителска инициатива в помощ на пострадалия при инцидент седемгодишен Цветомир от град Сливен. Идеята за събиране на средства за пострадалото момче е на директорката на детската градина Иванка Александрова, която е сред добрите социални партньори на Синдиката на българските учители, носител на високия приз „Учител на годината – 2011”.
„Всяка година нашите възпитаници участват в благотворителен базар под мотото „Направи добро – дари дете в нужда” и изготвят пъстро украсени традиционни български сувенири, сурвакници и коледна украса по групите. Средствата от тези мероприятия насочваме към деца от страната, които се нуждаят от помощ и подкрепа. По този начин ние възпитаваме малчуганите от ЦДГ № 167 в човеколюбие, състрадателност, взаимопомощ, милосърдие и доброта. Успяхме с децата да посетим Дома за незрящи хора, който е в непосредствена близост до детската градина и така зарадвахме всички с празнични песни и стихотворения. В днешното време на криза и дефицит на ценности, успяваме да се преборим с предизвикателствата и да инвестираме в най-ценното, в децата – бъдещето на България. Уверени сме, че чрез добрия пример готвим децата за живота, да бъдат отговорни и достойни граждани” – заключи директорката Иванка Александрова.
Чрез различни игрови и възпитателни дейности учителите от детската градина се стремят да приобщават децата към националните и общочовешки добродетели, българските традиции и културни ценности. По идея на Лидия Борисова, учител и председател на организацията на СБУ в ЦДГ № 167 всяка година се провеждат празнични творчески ателиета, където възпитаниците от 8-те групи: „Мечо Пух”, „Щурче”, „Детелина”, „Слънце”, „Карлсон”, „Бъни”, „Звънче” и „Смехорани” разширяват знания, умения и творчески заложби като участват в благородни каузи под мотото „Направи добро – дари дете в нужда”.
1-401-2
Димитринка ХРИСТОВА